Danie z kukurydzy i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1.5 łyżki

250 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 2

Krok 3

Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 4

Krok 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z dyni
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej