
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Krok 2
Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Krok 3
Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej