Płotki w wędzonym boczku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne płotki zawijane w boczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

null szczypt

null

4 sztuki

null szczypt

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone płotki umyj i osusz.

Krok 2

Z oleju sojowego, soku z cytryny i winiaku przygotuj marynatę, rozetrzyj razem z posiekanym drobno czosnkiem i dopraw do smaku papryczką, solą i pieprzem.

Krok 3

Marynuj płotki w zalewie przez 3 godziny.

Krok 4

Dymkę obierz, posiekaj w cienkie talarki, nafaszeruj rybki cebulką i posiekanymi ziołami i każdą owiń w plasterki boczku.

Krok 5

Zepnij wykałaczką, posmaruj pozostałą marynatą i grilluj bezpośrednio na ruszcie przez 20 minut z obu stron, w trakcie polewaj zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne płotki zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej