Dewolaje w chrzanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dewolaje w chrzanowym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

50

2 łyżki

100

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i rozbij na cienkie płaty. Masło ugnieć z posiekaną natką i odrobiną soli. Na każdym z płatów ułóż masło - zwiń roladki.

Krok 2

Panierkę Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr wysyp na talerzyk. Jajko roztrzep, zamocz w nim roladki a następni obtocz w panierce.

Krok 3

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki - włóż do garnka, zalej 0,6 l wody i zagotuj. Dodaj Bulionetkę Knorr. Wywar gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Roladki smaż na rozgrzanej oliwie 10 minut. Możesz również ominąć proces smażenia i przygotować je w piekarniku - ułóż roladki na kratce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10-12 minut.

Krok 5

Włoszczyznę zmiksuj dokładnie z wywarem, dodaj chrzan oraz śmietanę - zagotuj.

Krok 6

Przygotuj sos załączony do opakowania Fix - użyj go do sałaty. Zawartość opakowania wymieszaj z majonezem i jogurtem. Gotowe dewolaje podawaj z chrzanowym sosem i sałatą polaną sosem Fix.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej