
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.
Krok 2
Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.
Krok 3
Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej