Duszony szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony szpinak

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić. Podsmażyć na maśle.

Krok 2

Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, czosnkiem i cebulką. Dusić aż do zgęstnienia.

Krok 3

Podawać jako dodatek do mięs lub do makaronu.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej