Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

null

100 gramów

30

1 opakowanie

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce połącz ziemniaki, jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i smaż razem kilka minut, dopraw do smaku Delikatem Knorr. Wystudź i wymieszaj ze startym serem.

Krok 3

Z masy ziemniaczanej uformuj pulpety i napełnij je farszem. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 4

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Zagotuj i dodaj śmietanę oraz pokrojoną bazylię.

Krok 5

Pulpety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.

1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 17.07.2016

    Z torebek to jak dla mnie sosy nie są rewelacyjne. Ile tam musi być konserwantów! Ja wole sprawdzone sosy lub po prostu przecier pomidorowy z którego mogę zrobić potrawe zdrową. Ja kupuję primo gusto bo już sprawdziłam że jest i bardzo dobry i zrobiony z naturalnych składników.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej