Faszerowane pulpety z ziemniaków w sosie pomidorowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
null
100 gramów
30
1 opakowanie
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce połącz ziemniaki, jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i smaż razem kilka minut, dopraw do smaku Delikatem Knorr. Wystudź i wymieszaj ze startym serem.
Krok 3
Z masy ziemniaczanej uformuj pulpety i napełnij je farszem. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.
Krok 4
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Zagotuj i dodaj śmietanę oraz pokrojoną bazylię.
Krok 5
Pulpety ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej