Feta saganaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta saganaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser feta w grube plastry i każdy z nich obtocz w jajku roztrzepanym z oregano. Ściągnij nadmiar masy jajecznej i obtocz dokładnie w mące.

Krok 2

Pomidory i cytrynę umyj, pomidory pokrój w talarki, cytrynę w ćwiartki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż z każdej strony plastry sera na złoty kolor.

Krok 3

Wyciągnij na papierowy ręcznik, pozwól im obcieknąć z nadmiaru oleju. Ułóż na talerzu pokrojone pomidory i cytryny, na wierzch połóż ser i feta saganaki jest gotowe do podania na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta saganaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czosnek marynowany - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej