
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
60 gramów
250 gramów
1 sztuka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser feta w grube plastry i każdy z nich obtocz w jajku roztrzepanym z oregano. Ściągnij nadmiar masy jajecznej i obtocz dokładnie w mące.
Krok 2
Pomidory i cytrynę umyj, pomidory pokrój w talarki, cytrynę w ćwiartki. Rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż z każdej strony plastry sera na złoty kolor.
Krok 3
Wyciągnij na papierowy ręcznik, pozwól im obcieknąć z nadmiaru oleju. Ułóż na talerzu pokrojone pomidory i cytryny, na wierzch połóż ser i feta saganaki jest gotowe do podania na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej