Filety rybne z pancettą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z pancettą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 gramów

2 łyżki

null

350 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi oczyść. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Masło rozpuść.

Krok 3

Zmiksuj masło, natkę pietruszki, kapary, cebulę na gładką masę.

Krok 4

Pokryj każdą porcję ryby 1 łyżką masy i 2 plasterkami pancetty.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i ułóż filety pancettą do dołu, a następnie smaż. W tym czasie ugotuj szparagi. Skrop rybę sosem z patelni i podawaj ze szparagami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z pancettą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej