Flądra smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra smażona

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądrę oczyścić. 1 łyżeczkę przyprawy Knorr wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny i 2 łyżkami oliwy. Marynatą nasmarować rybę. Włożyć do lodówki na 3 godziny.

Krok 2

Smażyć flądrę na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać ze zdecydowaną w smaku surówką, np. surówką "2 selery" http://www.przepisy.pl/przepis/surowka-2-selery

3

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Smażoną flądrę w ciekawej postaci postanowiłam zaserwować. Dlatego SZASZŁYKÓW z flądry, przekładanej grillowanymi warzywami nie będzie na mym stole brakować. Do tego sałatkę z brokułów, z prażonymi migdałami i serem feta proponuję. Będzie MAX kolorowo, zdrowo i pysznie – gwarantuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK. Ja lubię taką rybkę w mące panierować i taką usmażoną flądrą gości częstować! Często podaję z dodatkiem cytrynowej trawy, dla aromatu i lepszej strawy. Surówka z marchwi i kwaśnego jabłuszka - dziecku i mężowi aż trzęsą się uszka :) Polecamy !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 11.06.2021

    TAK. Flądrę przyrządzimy, domowników smakami zachwycimy. Marynatę zrobię z cytryny, rozmarynu, czosnku, oliwy, pieprzu soli - nasmaruję rybkę do woli. Ryba z dwie godziny w lodówce będzie leżała, aby była smaczna i wszystkim zasmakowała. W piekarniku ładnie się upiecze i z surówką będę ją podawała - ależ będę się później zajadała. 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej