Flaki - busecca di calco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca di calco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

20 gramów

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

20 gramów

500 gramów

50 gramów

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli, pieprzu, goździków i koncentratu pomidorowego.

Krok 4

Marchew, selera, podroby i kiełbasę pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę i szałwię.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej