Ciasto francuskie z krewetkami i szpinakiem | Przepisy.pl pixel

Francuskie rożki z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.

Krok 2

Na patelnię dodaj szpinak. Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź.

Krok 3

Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku każdego z nich ułóż wycięte z ciasta egg rolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.

Krok 4

Na środek kwadratów nałóż farsz. Ich brzegi posmaruj jajkiem, a następnie złóż, formując rożki.

Krok 5

Złożone rożki umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj je jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej