Grillowany filet z udka z kurczaka z sosem kolendrowym
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
8 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka delikatnie obieramy, wyciągamy kości (tak aby nie zerwać całkiem mięsa tylko aby utworzyć filet).
Krok 2
Przyprawę do mięsa, pieprz, ziarna kolendry, czosnek i chilli rozgniatamy w moździerzu.
Krok 3
Do miksera wrzucamy świeże zioła, bazylię, rozgniecione przyprawy, oliwę z oliwek, miksujemy do uzyskanie gęstego sosu. Połową sosu marynujemy filety - odstawiamy na 30 minut.
Krok 4
Na dobrze rozgrzanego grilla lub patelni grillowej nakładamy kawałki mięsa, grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa). Gotowe mięso układamy na talerzu, polewamy pozostałym sosem kolendrowym. Danie podałam ze świeżą sałatką z pomidorów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































