Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
łatwe
234 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
300 gramów
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.

Krok 2
Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.

Krok 3
Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4
Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann's.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
Czy potrawy z rusztu muszą być monotonne? Nic bardziej mylnego! Czas poznać alternatywne przekąski, które urozmaicą Twoje grillowanie. Jednym z przepisów, który z pewnością przypadnie Ci do gustu, jest grillowany ser gouda we włoskiej szynce. Wytrawny smak w prostej formule. Czego chcieć więcej? Takie przepisy wpiszą się idealnie w letni, grillowy sezon!
Miłośnicy sera łączcie się! Podpieczony, rozpływający się w ustach, lekko zarumieniony ser to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce to ciekawy dodatek do dań z rusztu. Świetnie sprawdzi się również w formie przekąski, która dobrze komponuje się zarówno solo, jak i z warzywami.
Czy wiesz, że?
Ser żółty to prawdopodobnie jeden z popularniejszych składników naszej diety. Jednym z częściej wybieranych rodzajów ser gouda, czyli półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający ser pochodzący z okolic holenderskiego miasta o tej samej nazwie.
Dla urozmaicenia:
Grillowany ser gouda możesz podać także z innym rodzajem szynki. Wszystko według upodobania!