Grzanki z polędwiczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polędwiczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

1 łyżeczka

350 gramów

6 łyżek

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.

Krok 2

Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.

Krok 3

Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 4

Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.

Krok 5

Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej