Grzanki z serem na patelni - z jajkiem i serem | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Grzanki z serem

po walijsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
531 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1079 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W niewielkim rondelku połącz starty ser, crème fraiche, żółtka, majonez Hellmann's, sos Worcester, musztardę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko razem i powoli podgrzewaj 2 minuty.

Krok 2

Dodaj mleko i wymieszaj. Zgaś ogień. Mieszaj jeszcze ok. 2 minut, do momentu, gdy sos nabierze aksamitnej konsystencji.

Krok 3

Delikatnie opiecz kromki pieczywa z obu stron. Na każdą kromkę nałóż porcję sosu serowego i rozsmaruj. Kromki pieczywa zgrilluj a następnie ułóż na półmisku, skrop sosem Worcester. Grzanki z serem podawaj z marmoladą chilli.

3

Opinie o przepisie

  • Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna

    Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna , 15.07.2021

    Zamierzamy wykorzystać przy najbliższym grillowaniu, sos można zrobić tuż przed rozpoczęciem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda^^ Ktoś

    Jagoda^^ Ktoś , 09.02.2021

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Fijołek

    Magdalena Fijołek , 03.12.2020

    Prosty, szybki przepis na grzanki, podane w niebanalny sposób. Świetna odmiana zwykłych śniadaniowych grzanek.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka ala Rouben
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z seremGrzanki z serem

Chcesz przyrządzić pyszne danie na bazie pieczywa? Jesteś w dobrym miejscu! Oto receptura na grzanki z serem po walijsku, które zachwycają smakiem i chrupkością. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by je przygotować. Zapoznaj się z naszymi wskazówkami, a później ciesz się smacznymi grzankami z serem z piekarnika. Powodzenia!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników smacznych i szybkich potraw. Grzanka z serem pojawi się na Twoim talerzu w zaledwie pół godziny. Nie czekaj i już teraz rozpocznij kulinarne przygotowania z chrupiącym pieczywem w roli głównej. Dodaj do niego ciągnący się cheddar i zachwyć wszystkich domowników lub gości!

Na jaką okazję?

Serwuj grzanki na patelni z serem na śniadanie, a rozpoczniesz dzień z dobrym humorem. Z łatwością zapakujesz je również do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Taki lunch będzie miłą odskocznią od zabieganego dnia. To jak, kiedy serwujesz grzanki z serem z piekarnika?

Czy wiesz, że?

Na liście składników znajdziesz wyjątkowe produkty, które sprawią, że grzanki z serem cheddar nie będą miały konkurencji. Ciągnący się cheddar, kremowe fraiche i aromatyczny Worcestershire – to właśnie z tymi specjałami uzyskasz najlepsze rezultaty na talerzu. Niech grzanki po walijsku z serem oczarują Cię smakiem!

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz zmodyfikować przepis na grzanki z serem, to możesz dorzucić do listy składników ulubioną wędlinę lub rukolę. Dobrze sprawdzą się również aromatyczne sosy na bazie jogurtu lub pomidorów. Nie zapominajmy o majonezie! Czyli jednym z podstawowych składników, który połączy użyte produkty i dopełni smak grzanki. Stwórz wymarzoną kompozycję, a potem pochwal się w komentarzu, jak smakowały Ci grzanki z piekarnika z serem z naszego przepisu. Czekamy na Twoją opinię!