Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Warzywa zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2
Mięso oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, aż zrobi się lekko rumiane, dodaj warzywa, całość smaż jeszcze około 3 minut.

Krok 3
Całość zalej winem, gotuj chwilę intensywnie tak aby wino prawie zupełnie odparowało.

Krok 4
Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, curry oraz Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr. Gulasz zalej dodatkowo szklanką wody. Całość duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie (ok. 30 minut)


Dobra rada:
Tak przygotowany gulasz idealnie smakuje z kładzionymi kluseczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz cielęcy
Delikatna, szlachetna cielęcina będzie doskonałą propozycją na wykwintny obiad lub kolację. Dodatkowe walory smakowe uzyska, jeśli użyjesz jej do przygotowania aromatycznego gulaszu. Do przyrządzenia tej potrawy, oprócz cielęciny, wykorzystaj także popularne warzywa: marchew, seler korzeniowy i cebulę. Obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mięso pokrój w cienkie paski, lekko oprósz mąką pszenną i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Gdy będzie już zarumienione, dodaj do niego starte warzywa i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie całość zalej wytrawnym białym winem i gotuj, aż prawie całkowicie odparuje. Do gulaszu idealnie będą pasowały nieco słodkawe korzenne przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa oraz curry, a także esencja do duszonych mięs. Zawartość patelni zalej wodą i duś przez ok. pół godziny. Gotowy gulasz podawaj na ciepło z dodatkiem purée ziemniaczanego, ziołowych kopytek lub włoskich gnocchi. Do dekoracji użyj listków świeżej kolendry. Ugotuj pyszny gulasz cielęcy z naszym przepisem.