
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 gramy
40 gramów
40 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz i osusz. Oprósz Naturalną Marynatą do ryb Knorr. Pokrój w dość grubą kostkę i obtocz w mące.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj, szalotki poprzekrawaj na pół. Paprykę pokrój na dość duże kawałki. Umyte pomidory pokrój na średniej wielkości kawałki. Oliwki i kapary wyjmij z zalewy i pozostaw, by obciekły.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki ryby, używając dość dużej patelni i smaż około 5 minut, tak by ryba nabrała złotego koloru.
Krok 4
Rybę zdejmij z patelni, a wrzuć na nią pokrojony czosnek, paprykę oraz szalotki.
Krok 5
Gotowy bulion dodaj do warzyw, wrzuć pomidory i kawałki dorsza. Wszystko gotuj ok 5 minut. Danie posyp na koniec oliwkami i kaparami.
Krok 6
Delikatnie wszystko podsmaż. Dopraw delikatnie pieprzem i solą. Dodaj przecier pomidorowy i liście laurowe, przemieszaj.
Krok 7
0,5 lt. wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej