Halava - przepis indyjski z bakaliami i kaszą manną | Przepisy.pl pixel

Halava

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

750 gramów

300 gramów

750 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszaj gorącą, przegotowaną wodę z cukrem aż uzyskasz syrop.

Krok 2

Następnie rozpuść masło w garnku i dodaj do niego kaszę mannę.

Krok 3

Piecz przez około pół godziny aż kasza uzyska złocisto-brązową barwę.

Krok 4

Kiedy to nastąpi dolej powoli do garnka syrop nie przestając mieszać, tak żeby kasza go wchłonęła. Gotuj wszystko dopóki syrop nie wsiąknie całkowicie.

Krok 5

Halava będzie najlepsza wtedy, gdy już nie będzie przyklejała się do łyżki. Na koniec wsyp dwie garście bakalii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halava - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej