Indyjska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.

Krok 2

Do garnka dodaj pomidory z puszki, wodę (200 ml) i mleko kokosowe. Dopraw bulionetkami i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie wyjmij liść i zmiksuj zupę na gładko. Podawaj udekorowaną listkami kolendry i np. odrobiną jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać kawałki ugotowanego kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • mirosław Dudek

    mirosław Dudek , 21.12.2020

    bardzo dobra aromatyczna a z kawałkami kurczaka smażonego pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjska zupa pomidorowaIndyjska zupa pomidorowa

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.