Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami
łatwe
435 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 ziaren
3 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
9 ziaren
2.5 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 sztuki
400 mililitrów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Krok 2
Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Krok 3
Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Krok 4
Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej