Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

435 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 ziaren

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

9 ziaren

2.5 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

400 mililitrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory i ziemniaki w kostkę. Dorzuć do cebuli imbir, czosnek, chilli, a po 2 minutach pokrojone pomidory.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podsmaż chwilę i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz resztę przypraw. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dolej mleko kokosowe. Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Gdy zacznie wrzeć – wyłącz. Podawaj z ryżem.

Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 21.11.2019

    Pikantne jak diabli. Radzę dać szczyptę chili a nie 0.5 nie wiadomo czego ;) dobre ale nie powala.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski sos z ziemniakami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Hiszpańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski sos z ziemniakami i pomidoramiIndyjski sos z ziemniakami i pomidorami

Pokrój cebulę w plastry. Podsmaż gorczycę na oleju, aż zacznie strzelać. Dodaj cebulę i smaż przez chwilę.