Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

8

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

4 listków

4 sztuki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę pokrój w kostkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj drobno posiekane czosnek i pietruszkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Wlej ocet, liście laurowe, zgniecione wcześniej na desce goździki i cynamon. Zagotuj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem ok. 1 godz., aż mięso będzie całkowicie miękkie, niemal rozpadające się. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 4
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej