
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
4 łyżeczki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Zmniejsz ogień i podgrzewaj jeszcze kilka minut a następnie dodaj imbir, czosnek, garam masala oraz chili. Smaż jeszcze dwie minutki.
Krok 3
Teraz wsyp mielone przyprawy i nieustannie mieszając podgrzewaj kolejne dwie minuty.
Krok 4
Następnie wrzuć pokrojoną jagnięcinę i smaż w przyprawach dopóki się nie zarumieni.
Krok 6
Dodaj kardamon oraz pomidory i wymieszaj. Duś pod przykryciem przez pół godziny mieszając co jakiś czas.
Krok 7
Przypraw sokiem z cytryny i gotuj bez przykrycia przez 10 minut mieszając. Kiedy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje danie jest gotowe.
Krok 5
Wlej do mięso szklankę wody, dodaj bulionetkę Knorr i dalej duś potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej