Jajka faszerowane sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane sardynkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo (7-8 minut) w osolonej wodzie, aby łatwo się później obrały. Zalej zimną wodą, ostudź i obierz.

Krok 2

Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Rozetrzyj je razem z sardynkami w miseczce. Dodaj majonez i przyprawę w mini kostkach pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj. Możesz użyć blendera.

Krok 3

Napełnij połówki jajek farszem i udekoruj natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej