
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wybij do kokilek, a natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Jogurt przełóż do miseczki, dodaj kostkę czosnkową i wyciśnij sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło i dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podgrzewaj do momentu aż na patelni pojawią się bąbelki.

Krok 4
W małym garnku zagotuj wodę. Dodaj ocet i sól. Zamieszaj po środku aby powstał wir i dodaj powoli rozbite jajka. Gotuj ok. 3 min. Odcedź.

Krok 5
Na talerzu nałóż jogurt i ugotowane na miękko jajka. Całość polej masłem z przyprawą i posyp natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej