
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.
Krok 2
Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej