Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

25 gramów

25 gramów

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 listki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową.

Krok 2

Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski.

Krok 3

Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek.

Krok 4

Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby jeszcze lepiej doprawić danie dodaj sok z jednej cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie Fondue
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jęczmień, pszenica i komosa z warzywamiJęczmień, pszenica i komosa z warzywami

Kasza z warzywami jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. A warzywa z trzema rodzajami kasz to już prawdziwa uczta. Jęczmień, pszenica oraz komosa ryżowa z solidną porcją warzyw są daniem nie tylko dla wegetarian, ale także dla każdego, kto ceni sobie dobrze skomponowane posiłki.

Dla kogo?

Dla miłośników kasz i dań warzywnych. To obowiązkowy przepis dla wegan oraz wegetarian!

Na jaką okazję?

Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami to potrawa prosta i szybka w przygotowaniu, więc sprawdzi się na obiad każdego dnia.

Czy wiesz, że?

Komosa ryżowa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej. Jest łatwa w przygotowaniu i można nią zastępować ryż lub ziemniaki. W Polsce cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ pasuje do wielu dań.

Dla urozmaicenia: 

Sok z cytryny jeszcze bardziej podkręci smak kaszy z warzywami. Spróbuj!