Jesienna kasza z dynią makaronową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna kasza z dynią makaronową

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuję według instrukcji opakowania. Przesypuję do miski, dodaję majonez, sól, pieprz i mieszam.

Krok 2

Brokuł dzielę na małe różyczki, obrany batat kroję w dużą kostkę. Cebulę kroję w piórka. Dynię kroję na pół. Brokuł, batat, cebulę przekładam do miski, dodaję Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi, Przyprawa Grubo Mielona z Papryką Wędzoną Do Mięs i Warzyw, sól, pieprz, trzy łyżki oleju. Mieszam całość w marynacie

Krok 3

Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Warzywa przekładam na blaszkę, układam też połówki dyni. Piekę około 30 minut. Dynię po upieczeniu wydrążam widelcem, wyjdą fajne wstążki makaronowe. Kaszę mieszam z warzywami, dynią, posypuję natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna kasza z dynią makaronową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej