
Składniki
50 dekagramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.
Krok 2
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.
Krok 3
Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.
Krok 4
Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.
Krok 5
Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej