Jesienna patelnia z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna patelnia z ziemniakami

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju.

Krok 2

Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Chwilę smażyć razem.

Krok 3

Mięso podlać wodą, dodać kostkę grzybową, pieprz i dusić ok 30 minut.

Krok 4

Pieczarki pokroić w półplasterki. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, a papryczkę drobno posieklać. Fasolkę pokroić w mniejsze kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podlać wodą.

Krok 5

Doprawić solą i przyprawą do gulaszu. Dusić jeszcze 35 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna patelnia z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej