Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

15 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kaczki umyj. Musztardę i miód wymieszaj na jednolitą pastę. Dokładnie wysmaruj nią udka. Odstaw na chwilę.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w cwiartki. Ułóż w płaskiej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Cytrynę i jabłko pokrój w ósemki( nie obieraj skórki)

Krok 3

Kaczkę przełóż do żaroodpornego naczynia, po brzegach poukłądaj owoce. posyp kolorowym pieprzem. Zieminiaki posyp kostka czosnkową. Kaczkę piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut. Obok możesz piec ziemniaki aż uzyskają złotą barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka po poznańsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej