Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO
łatwe
357 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
700 gramów
1 łyżka
1 łyżka
200 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę oprósz przyprawą do mięs, obsmaż z obu stron, umieść w garnku.

Krok 2
Na patelni podsmaż koncentrat pomidorowy, dodaj łyżkę mąki.

Krok 3
Zupę cebulową rozmieszaj z 200 ml piwa i uzupełnij 100 ml wody. Wlej na patelnię z koncentratem i zagotuj.

Krok 4
Tak przygotowanym sosem zalej mięso, całość duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 5
Mięso dopraw do smaku odrobiną mielonego pieprzu, majerankiem, liściem laurowym i czosnkiem. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej