
Składniki
null
200 gramów
null
5 łyżek
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na 10 kawałów.
Krok 2
Następnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - i czerwone wino, chilli, przyprawy i włóż do niej mięso. Pozostaw tak na 2 godziny.
Krok 3
W tym czasie suszone śliwki nadziej na szpadki.
Krok 4
Mięso wyjmij z marynaty i lekko osusz. Piecz około 20 minut.
Krok 5
W połowie smażenia połóż obok kotletów szpadki ze śliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej