Karkówka ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

null

5 łyżek

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na 10 kawałów.

Krok 2

Następnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty - i czerwone wino, chilli, przyprawy i włóż do niej mięso. Pozostaw tak na 2 godziny.

Krok 3

W tym czasie suszone śliwki nadziej na szpadki.

Krok 4

Mięso wyjmij z marynaty i lekko osusz. Piecz około 20 minut.

Krok 5

W połowie smażenia połóż obok kotletów szpadki ze śliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej