Kąski drobiowe w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski drobiowe w sezamie

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

100 gramów

200 gramów

4 szczypty

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprószyć przyprawami – odstawić na jakiś czas do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i sezamie. Usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju (smażymy do momentu, aż będą rumiane). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej