Kasza gryczana z cukinią
z bulgurem i amarantusem
łatwe
252 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
60 gramów
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie zboża ugotuj osobna według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i przełóż do dużej miski.
Krok 2
Dodaj odcedzoną ciecierzycę.
Krok 3
Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 4
Na patelni z oliwą podsmaż cebulkę i następnie cukinię. Całość dopraw imbirem Knorr.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 5 łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki.

Dobra rada:
Do sałatki pasują również świeże zioła jak natka pietruszki, kolendra oraz bazylia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza gryczana z cukinią
Od kilku lat kasza cieszy się w Polsce dużym zainteresowaniem. Mówi się o jej właściwościach, a także chwali się za uniwersalność, niską cenę i smak. Z udziałem kaszy możesz stworzyć niezliczoną ilość posiłków, które długo Ci się nie nudzą. Jednym z nich jest kasza gryczana z cukinią – kusisz się?
Dla kogo?
Dla wszystkich kaszożerców! To już nie tylko modny produkt, ale składnik, który na stałe wpisał się do jadłospisu Polaków.
Na jaką okazję?
Kasza gryczana z cukinią to sałatka, która sprawdzi się w formie przekąski, a także jako dodatek do dania głównego.
Czy wiesz, że?
Po raz pierwszy kasza gryczana pojawiła się na ziemiach polskich prawdopodobnie w momencie najazdu tatarów – stąd jej inna, mniej znana nazwa „tatarka”.
Dla urozmaicenia:
Do kaszy gryczanej z cukinią pasują świeże zioła takie jak natka pietruszki, kolendra oraz bazylia.