Kebab jagnięcy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab jagnięcy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym naczyniu zmieszaj sok z cytryn, oliwę, posiekany tymianek i czosnek. Dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki i włóż do marynaty na 2 godziny.

Krok 3

Następnie kawałki opiecz na ruszcie, aż zmiękną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab jagnięcy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej