Kluski ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Olej rozgrzać w woku usmażyć makaron, mieszając od czasu do czasu. Gdy będzie złotobrązowy, osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Na rozgrzanej 1 łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka drobno posiekanego i smażyć około 5 minut.

Krok 3

Dodać chili, krewetki i młodą cebulkę. Sok z limonki wymieszać z sosem sojowym, rybnym, octem ryżowym i cukrem.

Krok 4

Wlana patelnię i smażyć jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia.

Krok 5

Jajka wlać na rozgrzany olej na szerokiej patelni tak, aby przykryły całą patelnię tworząc cienki omlet. Gdy się zetną przewrócić na drugą stronę. Gotowy omlet zwinąć i pokroić w poprzek, tworząc długie zwinięte wstążki.

Krok 6

Makaron wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i omletem. Ozdobić listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej