Konfitura z gruszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Konfitura z gruszek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz, oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Zasyp cukrem.

Krok 2

Powoli podgrzewaj i doprowadź cukier do rozpuszczenia.

Krok 3

Dodaj owoce żurawiny i smaż przez 15 minut.

Krok 4

Włóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej