Kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z piersi kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

4 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

null

null

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka opłucz, osusz, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę, pokrój na mniejsze kawałki niż kurczaka. Ser żółty zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Pieczarki po oczyszczeniu, pokrój w plastry i podsmaż na maśle lub margarynie. Odstaw do ostygnięcia i odsącz z soku.

Krok 4

Piersi kurczaka wymieszaj z papryką, serem, pieczarkami i natką. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr .

Krok 5

Jajka roztrzep, wymieszaj z mąką i zalej kurczaka z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma.

Krok 6

Powstałe „ciasto” wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż jak zwykłe kotlety.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej