
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
250 gramów
null
null
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
Krok 3
Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
Krok 4
Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
Krok 5
Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
Krok 6
Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej