Kotlety mielone z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj posiekany ząbek czosnku i pieprz. Fix Knorr wymieszaj z wodą i odstaw na kilka minut. Dodaj do mięsa i wymieszaj. Ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Z masy mięsnej formuj kotleciki wkładając do środka kawałek sera feta. Kotleciki smaż na oleju do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej