
Składniki
300 gramów
1 litr
1 łyżka
2 ziarna
1 sztuka
0.5 sztuki
null
1 sztuka
50 gramów
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch namocz w wodzie ok 1 godz., odcedź
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski a resztę warzyw w plastry.
Krok 3
Groch gotuj do miękkości w wodzie.
Krok 4
Przesmażaj cebulę z boczkiem przez 7 min. Dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 min.
Krok 5
Przesmażone warzywa dodaj do gotującego się grochu, dodaj do zupy ziele angielski, majeranek i Knorr domowe smaki, gotuj do zmięknięcia warzyw.
Krok 6
Gdy warzywa dojdą wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sito. Podawaj z groszkiem ptysiowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej