Krem z zielonych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z zielonych szparagów

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyć, odciąć końcówki i glówki szparagów - nie wyrzucać ich, ponieważ później przydadzą się do dekoracji.

Krok 2

Cebulę posiekać, podsmażyć na łyżce masła razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami bulionu i szklanką wina. Łodygi szparagów pokroić, podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka.

Krok 3

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu, aż szparagi zmiękną. Całość zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej