Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dajemy 2 kostki bulionu cielęcego knorr. Mieszamy . Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Gdy warzywa są miękkie wyciągamy ziele i liść z garnka . Doprawiamy Przyprawę Uniwersalną Delikat ok 1 łyżeczka .Zupę miksujemy dobrze na krem . Zagotowujemy .

Krok 2

Dodajemy kaszkę kukurydziana mieszamy ,zagotowujemy . Jeszcze raz miksujemy ,żeby nie było grudek od kaszki .

Krok 3

Zaciągamy śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej