Krewetki smażone w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w czosnku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.

Krok 3

Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.

Krok 4

Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej