Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, paprykę i bakłażany. podlej połową szklanki wody.

Krok 2

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przed końcem duszenia pomidory. Potrawę przed podaniem posyp pietruszką i koperkiem.

Krok 3

Bakłażana pokrój w kostkę i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut, a później odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Cebule posiekaj, ziemniaki i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w cząstki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ryszard Gordon

    Ryszard Gordon , 30.03.2015

    jesli knorr, to juz po przepisie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami po ormiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej