
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika pokrój na porcje, zalej winem, pozostaw na kilka godzin w chłodnym miejscu.
Krok 2
Warzywa pokrój, podsmaż na oleju, dodaj pomidory obrane ze skórki i porcje królika wyjęte z wina.
Krok 3
Oprósz solą i pieprzem. Duś na wolnym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby podlej winem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej