Krupnik staropolski z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik staropolski z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

5 dekagramów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj. Marchewkę i pietruszkę obierz. Wszystko wrzuć do garnka, wlej 2 litry wody i zagotuj.

Krok 2

Dodaj grzyby i gotuj aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmij mięso i warzywa.

Krok 3

Z żeberek oddziel mięso, warzywa pokrój w plasterki. Dodaj wszystko z powrotem do zupy.

Krok 4

Żurek Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietaną. Następnie wlej do zupy, zagotuj. Zupę podawaj posypana posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik staropolski z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej