
Składniki
20 dekagramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
5 dekagramów
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj. Marchewkę i pietruszkę obierz. Wszystko wrzuć do garnka, wlej 2 litry wody i zagotuj.
Krok 2
Dodaj grzyby i gotuj aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmij mięso i warzywa.
Krok 3
Z żeberek oddziel mięso, warzywa pokrój w plasterki. Dodaj wszystko z powrotem do zupy.
Krok 4
Żurek Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietaną. Następnie wlej do zupy, zagotuj. Zupę podawaj posypana posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Żurek Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej