Krupnik z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.

Krok 4

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.

Krok 5

Krupnik posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pizza frutti di mare
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej