
Składniki
1 sztuka
70 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por oczyść i pokrój w kostkę, Rozgrzej olej i łyżkę masła, zeszklij por i marchewkę z groszkiem duś 10 min.
Krok 2
Resztę masłaroztop w rondelku, dodaj mąkę zrób zasmazkę, cały czas mieszając wlewaj powoli mleko, Gotuj aż powstanie gładki sos. Dopraw soląi pieprzem, wymieszaj z warzywami.
Krok 3
Na blacie rozłóz ciasto, pokrój, ułóż farsz, zawiń, posmaruj jajkiem i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st C i piecz ok 35 min, aż wierzch się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej