Kulebiak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulebiak z warzywami

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

70 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por oczyść i pokrój w kostkę, Rozgrzej olej i łyżkę masła, zeszklij por i marchewkę z groszkiem duś 10 min.

Krok 2

Resztę masłaroztop w rondelku, dodaj mąkę zrób zasmazkę, cały czas mieszając wlewaj powoli mleko, Gotuj aż powstanie gładki sos. Dopraw soląi pieprzem, wymieszaj z warzywami.

Krok 3

Na blacie rozłóz ciasto, pokrój, ułóż farsz, zawiń, posmaruj jajkiem i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st C i piecz ok 35 min, aż wierzch się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulebiak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej