
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
300 gramów
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona oczyść, przepłucz, połowę odłóż, a z drugiej wyciśnij sok w sokowirówce.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz i przedziel wzdłuż na połówki.
Krok 3
Zwiń fileciki w ślimaczki i w środku każdego umieść po jednym odłożonym winogronie. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Cebulkę obierz i posiekaj drobno podsmaż na patelni razem ze ślimaczkami aby nabrały złotego koloru.
Krok 5
Podlej winem i wyciśniętym sokiem winogronowym. Dopraw do smaku i duś namyłam ogniu przez 15 minut.
Krok 6
Ostrożnie zdejmij delikatne rybne ślimaczki z patelni i przełóż na półmisek.
Krok 7
Pozostałe winogrona obierz ze skórek, wypestkuj i zagotuj z pozostałym sosem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej